Zelfvertrouwen groeit van binnen uit

 

 

Vrede hebben met jezelf
van binnen en van buiten,
is de grootste uitdaging in het leven.

Echt van jezelf houden
en echt zijn wie je bent
en je leven leiden en voor jezelf zorgen

op je eigen voorwaarden
kan een strijd zijn.

 

Vandaag wil ik met jullie stilstaan bij het laten groeien van vertrouwen in jezelf.
Omdat ik zelf lang heb geworsteld om de rust en de liefde voor mezelf te vinden die me hielpen om vertrouwen op te bouwen.

Langzaam begon ik me te realiseren toen ik begin twintig was dat ik afhankelijk was van wat anderen van me dachten, als gevolg van een jeugd in overlevening.
Het feit dat ik me thuis of op school niet veilig voelde, had me zo ongelukkig gemaakt en veroorzaakte een diep gebrek aan zelfliefde, omdat ik begon te geloven dat dit alles kwam omdat ik ook eigenlijk geen liefde waard was. Ik sloot me volledig van binnen af in een poging alle pijn van de buitenwereld buiten te houden. Maar van binnen hadden twijfel en een hele gemene negatieve stem, mijn hart al overgenomen. Ik herinner me dat ik op mijn fiets naar het bos vluchtte, in bomen klom en ‘s nachts letterlijk mijn lichaam verliet als ik bang en alleen in het donker lag. Zo zocht ik troost. Ik ontwikkelde een zeer negatieve relatie met mijn externe zelf; mijn lichaam en probeerde tegelijkertijd te ontsnappen aan de lelijke stem in mezelf.

Ik had een hekel aan wie ik was vanwege de afwijzing die ik voelde van de buitenwereld. Ik dacht dat ik niet lief, aardig, mooi of geliefd genoeg was en legde deze overtuiging op hoe ik naar mezelf, mijn gezicht en mijn lichaam keek. Eten werd een hyperfocus. Ik kon ontsnappen door snoep te eten om te proeven hoe zoet ik was en mezelf dan vervolgens echt haten omdat ik te veel at en ik dik zou worden en nog meer afwijzing zou krijgen.  Ik ontwikkelde vormen van boulimia en ging van het ene strenge dieet naar het andere. Die straf ging mijn hele leven door.

Mijn jeugd en vroege volwassenheid werden een grote worsteling en ontsnapping. Hoewel ik begon met iedereen te waarschuwen voor de effecten van drugs, alcohol en roken. Zorgden mijn teleurstelling in het leven en het bewijs dat ik vond in verschillende gebeurtenissen voor mijn onwaardigheid. En daar zorgde een vroeg begin van een depressie ervoor dat ik onzorgvuldig omging met mezelf en begon een vlucht van zelfverwaarlozing in toxische middelen en toxische relaties.

Ik probeerde iemand te zijn, ik probeerde de duisternis van binnen te bestrijden en ik wist gewoon niet wat ik met het leven of met mezelf aan moest.

Pas toen ik moeder werd, de dagen voordat ik 30 werd, voelde ik een verschuiving van binnen.

Zwanger worden zonder echt gepland te zijn maakte me wakker. En de innerlijke stem die al jaren schreeuwde dat ik op het verkeerde pad zat in een giftige relatie werd zo luid. Ik wist dat ik, ik, de echte ik, eruit moest. Het verschil tussen wie ik was geworden en de ware ik was zo enorm geworden.

Ik was zo verloren……

Zo bang en mijn hele leven al geweest.

En nu ook nog zwanger…..

Ik was begonnen met het lezen van spirituele boeken, psychologie boeken en begon mijn lichaam te zuiveren en te genezen. Mijn ziel leidde me naar de juiste informatie en mensen, weet ik nu om steeds verder uit de pas te lopen met mijn giftige omgeving voordat ik zwanger werd.
Spirit duwde me naar de juiste weg.
En ik draaide me langzaam de juiste kant op.
Ik studeerde en las 6 boeken per week.
Net zoals ik als kind deed.
Mezelf steeds verder terug trekkend van mijn buitenwereld en van binnen werkte ik aan mijn mooie ik.

Langzaam begon mijn eigenwaarde en zelfvertrouwen van binnen op te bouwen.

Ik heb altijd graag gestudeerd en gelezen.

Ik kwam weer in harmonie met de natuur en bracht veel van mijn tijd alleen en buitenshuis door.

Ik wendde me tot genezend en gezond voedsel en kruiden alsof Spirit mijn baby en mijzelf aan het genezen was.

Wij groeiede samen. Doordat ik zwanger raakte had ik ineens een reden om voor mezelf en deze baby te zorgen.

Ik voelde me sterk om moeder te worden, maar maakte me grote zorgen over de giftige relatie waarin ik verkeerde.

Toen ik moeder werd en twee jaar later weer, zorgde ik voor twee kleine lieve baby jongetjes. Maar ik had me nog nooit zo eenzaam gevoeld. De buitenwereld toonde steeds meer zijn ware gezicht als giftigheid in mijn huwelijk en in mijn familie en duwde me dieper in een depressie, in plaats van dat ze me op tilde.

Er was alle pijn en moed van de wereld voor nodig om mezelf los te koppelen van dit web van giftige koorden dat mijn leven en realiteit was geworden.

Een voor een heb ik de afgelopen 7 jaar die koorden losgelaten toen ik voor mijn echte Zelf koos om het licht en de liefde aan mijn jongens te geven dat ze verdienen.

In een achtbaan van echtscheiding, wonen op een camping, een auto-ongeluk en mijn vader die doodging in dezelfde straat waar ik met mijn jongens liep, katapulteerde ik van donker naar licht.

 

Uiteindelijk kwam ik in het huis te wonen waar ik van had gedroomd. Klaar om mijn zenuwstelsel, mijn hart en mijn beschadigde ziel te genezen van het leven dat al achter me lag op mijn 38ste.

Het was moeilijk omdat ik zo gewend was om te leven in angst en overleving met slechts een begin van wat zelfvertrouwen is en slechts een vaag idee van wat zelfliefde betekende.

Een alleenstaande moeder zijn, zonder een liefdevolle familie, twee opgroeiende jongens en een huishouden runnen en de kost verdienen was en is moeilijk.

Ik moest mezelf opnieuw uitvinden, of moet ik zeggen; zelfs herboren worden. Want ik was er nooit echt uitgekomen.

Kleine stappen van helende handelingen naar mezelf toe hebben me sterker gemaakt.

Met veel downs en een paar ups groeide mijn vertrouwen in mezelf en het begrip voor wat er echt nodig is om goed voor mij te zorgen.

Ik begon te accepteren dat ik anders was en andere behoeften had dan de meeste mensen die ik kende. Ik vond dat kleine meisje terug dat haar fiets nam om bij het water te zitten of in een boom te klimmen om gewoon te zitten en te dromen en contact te maken met de natuur, met Spirit.

Mijn genezingsreis gaat door. Vertrouwen in mezelf groeit nog iedere dag en mijn hart wordt iedere dag meer heel en steeds sterker.

Door het respect en de zelfliefde die ik mezelf tegenwoordig geef. Door de verantwoordelijkheid te accepteren om voor mijn behoeften te zorgen zoals de ouder die ik nooit heb gehad of die niet wist hoe. Ik geef mezelf de tijd en neem de druk weg waar ik kan. Ik moet nog steeds vechten tegen de duisternis in mezelf die me soms omlaag trekt door te hoge eisen te stellen en mijn ware aard en mijn hart niet te respecteren. Ik leer nog steeds af wie ik dacht dat ik moest zijn. En ik word steeds meer wie ik werkelijk ben met liefde voor mijn hart en voor het lichaam waar ik zo lelijk en streng voor ben geweest. Nooit was ik goed genoeg……

Ik waardeer het leven in het vrij zijn in wie ik ben meer en meer. Ik koester mijn licht en laat mijn creativiteit stromen met prachtige liefde voor mezelf, mijn jongens, mijn katten, de natuur en alles wat ik kies in mijn inner circkel, in mijn veld te laten zijn.

Omdat ik mezelf een belofte heb gedaan om mezelf nooit meer in het donker te laten. En om lief te hebben wie ik ben en wat het leven voor mij is. Om mijn lot te accepteren en de magie van mijn bestemming te ontvouwen in het contrast van elke dag. Door te vertragen en verbinding te maken met mijn mind, mijn lichaam en mijn ziel vanuit mijn hart. En niet langer vanuit mijn bange strenge ego. En door alle aspecten van mij te genezen en te voeden met de mooiste en meest pure liefde die ik kan zijn.

Ook als de dag soms donker begint en donker eindigt en ik snachts de rust niet kan vinden. Dan ga ik terug naar hele eenvoudige manieren van leven die me weer helpen om het licht te zien.

Door kleine dingen in het leven heilig en voedzaam te maken. Zoals kaarsen aansteken, eten klaarmaken en mijn lichaam te laten rusten. En door de grenzen te stellen en te respecteren die ik voor mezelf heb gesteld en geaccepteerd om mezelf te kunnen zijn. Door te weten wat ik wel wil en wat ik niet meer wil.

Want alleen in het licht en de liefde van die waarheid wordt vertrouwen, vreugde en zelfliefde opgebouwd.

De weg van jouw leven is alleen te vinden van binnen uit. Wanneer duisternis wordt geconfronteerd, geëerd en genezen.

Dag voor dag.

Ik stuur je liefs

Daniëlle

Als je dagelijks mijn licht wil lezen en mijn creaties wil ontvangen wordt dan lid van de Inner Circle:

Enter the Inner Circle