Mastery of the Spirit // Het verloren kind

 

 

Onze ziel verwerkt in dit leven en in dit lichaam ervaringen en lessen op verschillende thema,s en ontwikkelt
cognitieve en emotionele functies en handelt daarbij op basis van geheugen.
De ziel verzamelt als het ware leven en beantwoordt dit met leven door groei en ontwikkeling.  

De ziel is het energetische spirituele aspect dat ons mentale, emotionele en fysieke immuunsysteem en onze gezondheid beheert. Wanneer je ziel, je ware zelf volledig is geïntegreerd en aanwezig is in jezelf, dan stuurt de ziel jou als geheel aan.
Dan ervaar je het leven vanuit je hele lichaam en je hele zijn.
Dan zien je de wereld door je eigen ogen en door je eigen perspectief op alle zintuiglijke manieren.
Dan kun je alle ervaringen in je leven vertalen in bewustzijn van gedachten, gevoelens en gedrag.
Om zo je leven te kunnen naar hoe het voor jou goed is.

Dat is wat je hier komt leren; om goed te zijn ; om licht en liefde te zijn. 

Maar wanneer de ziel is gescheiden, opgesplitst, losgeraakt of deels is losgekoppeld, hebben we vaak het gevoel dat we onszelf en ons leven van een afstand zien, in plaats van degene te zijn die het leeft. Dan kan je leven voelen als een donkere nacht, waarbij je de weg slecht kunt zien en waar het niet altijd even veilig en goed voor je voelt.

Als delen van je ziel zijn afgesplitst kun je dit ervaren door:

 • mentale wazigheid / veel gedachten
 • moeite met los komen uit denkprocessen en de interne gesprekken die je voert
 • een gevoel van losgekoppeld zijn
 • niet kunnen voelen
 • niet kunnen herinneren

Je merkt bijvoorbeeld dat je je niet meer kunt herinneren waar je je sleutels hebt neergelegd. Bij het lezen van een boek moet je geregeld stoppen en de vorige gelezen paragrafen scannen om de het verhaal te kunnen blijven volgen. Soms heb je misschien het gevoel dat de wereld slechts een droom is waar je door heen dwaalt. Als je uit gaat of je met andere mensen sociaal of op je werk bezig bent voel je misschien een staat van overweldiging; de gedachten, gevoelens en zelfs de gezondheidstoestanden van de mensen om je heen worden ook ergens de jouwe. Het is moeilijk te zeggen welke emoties, gedachten en ervaringen nou van jou en van anderen zijn.
Alles loopt door elkaar….

 

Voor degenen van wie de ziel is gescheiden of losgekoppeld, zijn deze ervaringen niet tijdelijk of atypisch, maar een dagelijkse strijd. Misschien niet al deze en misschien niet allemaal tegelijkertijd, maar herkenbaar als een continu onderdeel van ‘ hoe het leven nou eenmaal is ‘. Voor velen die “gevoelig”, hoog sensitief en eigenlijk meer ziel dan mens zijn een realiteit. Wat niet wil zeggen dat andere die dit niet ervaren wel een mo

De ziel is het energetische spirituele aspect dat ons mentale, emotionele en fysieke immuunsysteem en onze gezondheid beheert. Wanneer je ziel, je ware zelf volledig is geïntegreerd en aanwezig is in jezelf, dan stuurt de ziel jou als geheel aan.
Dan ervaar je het leven vanuit je hele lichaam en je hele zijn.
Dan zien je de wereld door je eigen ogen en door je eigen perspectief op alle zintuiglijke manieren.
Dan kun je alle ervaringen in je leven vertalen in bewustzijn van gedachten, gevoelens en gedrag.
Om zo je leven te kunnen naar hoe het voor jou goed is.

Dat is wat je hier komt leren; om goed te zijn ; om licht en liefde te zijn. 

Maar wanneer de ziel is gescheiden, opgesplitst, losgeraakt of deels is losgekoppeld, hebben we vaak het gevoel dat we onszelf en ons leven van een afstand zien, in plaats van degene te zijn die het leeft. Dan kan je leven voelen als een donkere nacht, waarbij je de weg slecht kunt zien en waar het niet altijd even veilig en goed voor je voelt.

oie brug tussen mens en ziel ervaren. Velen zullen de twee delen die ons bestaan hier werkelijk omvat zelfs ooit ontdekken. Voor diegene die wel het gevoel hebben is het gevoel verloren of verdwaald te zijn juist een kans om een hoger en heel bewustzijn als mens en ziel te ontwikkelen. Als we maar begrepen wat er nou precies gebeurt. Daarvoor gaan we terug naar de kennis de sjamanen en de oude stammen nog wel begrepen en beleefde. Om die weer terug te krijgen in onze maatschappij waar velen verdwaald raakten net als jij en ik.

 

Want het leven niet zo te zijn. Wanneer onze ziel functioneel, gezond en heel is, verbonden en geïntegreerd in ons menselijk lichaam van denken en doen, ervaren we het leven ten volste. Zuiver in elke ervaring. We kunnen elke persoon en situatie zonder oordeel ontmoeten en waarnemen. Ons geheugen is actief en betrokken; namen komen gemakkelijk als we die persoon weer ontmoeten. Logische voortgang van informatie wordt vastgehouden en kan worden bekeken in relatie tot nieuwe binnenkomende informatie en je hart / ziel stemt af met je hoofd wat deze informatie je zegt. Hoe het voelt en of en wat het voor jou betekent. We kunnen empathie ervaren (het begrijpen van wat een ander ondergaat door het te relateren aan onze eigen repertoires van ervaringen) in plaats van sympathie te hebben (hun ervaring in ons eigen zelf te voelen, alsof het nu een deel is van onze ervaring) met die persoon. We ervaren inzichten in oorzaak en gevolg van onze keuzes en acties is duidelijk en betrouwbaar zijn, in tegenstelling tot wisselend en vaag. Dan zien we onze eigen weg helder voor ons.

 

Autonomie is het vermogen om onze levenservaring te creëren vanuit eigen kracht, vanuit een heel geïntegreerd en gegrond zijn. In plaats van ons over te geven aan het denkende ego, in de overtuiging dat de omstandigheid van ons leven in de handen van iemand of iets anders is, dat, als we de ander maar voldoende kunnen controleren en pleasen, alles zal goed komen.

Wanneer je ziel thuis in je lichaam verblijft, voel je de hartslag van het leven door je fysieke lichaam stromen. Een gevoel van bruisende energie. Als je thuis in je lichaam bent, ben je emotioneel aanwezig als reactie op de situaties die het leven je biedt. Dit is hoe het leven in zijn volle maan, zijn volle bewustzijn wordt ervaren als je ziel is geïntegreerd in je hele Zelf.

Trauma is meestal datgene wat ervoor zorgt dat de ziel wordt losgekoppeld en dat gebeurd in het algemeen wanneer een persoon jong is, voordat de volwassenheid in de persoon is gegroeid. Als kind zijn we vastbesloten om die volwassenen om ons heen te vertrouwen om voor ons te zorgen, ons te beschermen en te koesteren en in onze behoeften te voorzien. Wanneer een volwassene in onze omgeving op een manier handelt die onze veiligheid en vertrouwen bedreigt, is het conflict dat wij als kind ervaren zo intens en zo buiten het bereik, dat de reactie van het kind om te kunnen begrijpen en om te kunnen dealen met de situatie, is om te scheiden van de dreiging. Aangezien fysieke scheiding geen optie is voor een kind dat afhankelijk is van volwassenen voor hun welzijn, is de tweede optie een scheiding of splitsing van de ziel van de uiterlijke dreiging en situatie. Van dat moment. Het stukje ervaring, ontwikkeling, de ziel, die leert en ontwikkelt, die raakt los. Alsof dat stukje tijd bevriest en in je onderbewustzijn af zinkt naar de bodem. Dat stuk van jou groeit niet meer mee. Met alle emoties, lessen en cognitieve functies die daarbij horen. Alles zinkt af naar een stuk wat je niet actief meer hoeft te voelen, zodat je verder kunt.  

 

Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop we ons onveilig voelden en trauma hebben ervaren:

Tot hoeveel kun jij je verhouden?

 • Je hebt geleerd dat het niet ok is om je eigen mening te hebben als kind.
 • Je werd gestraft wanneer je probeerde te spreken of anders te handelen of je te uiten op jouw manier als kind.
 • Je werd ontmoedigd om te spelen of plezier te maken.
 • Je mocht niet spontaan zijn.
 • Je mocht geen sterke emoties zoals woede of vreugde tonen.
 • Je schaamde je voor je ouders of familieleden
 • Je werd regelmatig mondeling bekritiseerd / misbruikt.
 • Je werd fysiek geslagen.
 • Je voelt je verantwoordelijk voor je ouders en hun geluksniveau.
 • Je kreeg geen emotionele en fysieke genegenheid, bv knuffels en kusjes, knuffels.

Deze lijst is zeker niet compleet. Dus als je denkt dat ik iets heb weggelaten, vul het dan voor jezelf aan.
Dit is jouw waarheid.

 

Wanneer de ziel zich om deze ervaringen van trauma terugtrekt, zal het zich terugtrekken op een veilige plaats, om verdere bedreiging van haar heiligheid te vermijden. De plaats waar de ziel zich terugtrekt, bevindt zich meestal in het Droomrijk. Daar, in dat gebied van fantasie en verbeelding, bestaan ​​mythische structuren van de droomziel. Deze constructie van onze droom is een plaats die wij, sjamanistisch, de grot noemen. We gaan de grot binnen om ons te isoleren van de waargenomen dreiging van de buitenwereld. Op het moment dat we de grot binnengaan, biedt onze eigen droomziel ons een bewaker om de wacht te houden bij de entree van de grot om ervoor te zorgen dat niemand binnenkomt en hij zorgt ervoor dat het kleine verloren jongen of het meisje dat daar is komen kluizen geen verdere schade kan oplopen. Het bijzondere is dat ik zelf altijd nachtmerries had van hoe ik verdwaald was helemaal alleen. In het donker, in een grot. Voordat ik leerde over de sjamanistische betekenis van de grot. Mijn ziel dwaalde vaak in deze grot s,nachts rond.  

 

De bewaker heeft ook de taak ervoor te zorgen dat het verloren Kind niet de Grot verlaat en terug de wereld in gaat die zo pijnlijk en bedreigend is bevonden. De bewaker zal de vorm en het gezicht aannemen die bestaat uit onze eigen associaties van wie of wat een beschermer is. De beeldtaal en het karakter kunnen afkomstig zijn van onze persoonlijke Mythes, voortkomend uit onze eigen fantasierijke constructies, of ontleend aan iets daar buiten.

In de grot verblijft het kleine meisje / de jongen, zich niet bewust van en niet bezorgd over het verstrijken van de tijd. De rijping van emotie en perceptie stopt. Het Verloren Kind is zo lang in de Grot geweest en zo lang is de bewaker al aanwezig, dat de Grot in wezen een gevangenis is geworden; de bewaker is een cipier – niet door opzet, alleen door de lange periode waarin er geen rijping is geweest.
De ziel houdt zich intussen bezig met het doel en de activiteit die hem of haar uitdrukking geeft, waarvoor ze was geïncarneerd.
Eindeloos, tijdloos (letterlijk) wordt de kleine jongen / het meisje verteerd door zijn streven om naar buiten te mogen komen. De ziel zet haar eigen ontwikkeling namenlijk wel voort van binnen in de grot maar durft en mag er niet mee naar buiten te komen. Aangezien de ziel niet in en aan het lichaam is verankerd, wordt de groei van de ziel niet als kennis in het leven van de persoon gebracht. Niet tot dat de bewaker op zij gaat en de kust veilig is verklaard. Dan pas wordt je volledig jezelf als ziel en mens.

 

Het terugvinden van de ziel is een noodzaak voor iemand om het leven in volle bewustzijn te kunnen leven.
Als je het oorspronkelijke trauma hebt doorleeft, dus terug gaat naar het moment van die scheiding van de ziel is dit vaak voldoende om de ziel weer in één lijn te brengen met de rest van jezelf.

Het is letterlijk het ophalen van die delen van jezelf die je achter je hebt moeten laten. De delen die je nu mist; mentale en emotionele vermogens die je zo nodig hebt in het leven en het besef dat je weer ‘thuis’ bent.
Voor degenen van wie de ziel op een kier blijft, is het meestal nodig dat ze hulp zoeken bij het terugbrengen van de ziel naar huis.
Dit is de dienst van de energiewerker, de sjamaan, een technicus van energie.

 

Tijdens een behandeling zal de sjamaan door de zilverblauwe draad volgen die iemands lichaam met zijn ziel verbindt. Op het emotionele lichaam zal de sjamaan alle blokkades tegenkomen. Dit zijn meestal de tranen, de angsten en de trauma’s diegene. Hun schuldgevoel, schaamte en wrok die zijn weggestopt omdat die persoon niet in staat was om die emoties effectief te voelen en op te lossen door er naar te handelen. Als deze worden geraakt door de energie van de sjamaan, worden ze vrijgegeven en getransformeerd, gezuiverd, zo werkt de medelevende omhelzing van de sjamaan.

Het doel van een behandeling of  Soul retrieval meditatie is het verloren kind naar huis brengen in de wereld waaruit het is ontsnapt.
Het is niet ongebruikelijk dat het Verloren Kind schreeuwt: ‘Neeee! Waarom zou ik daar terug willen gaan? Het is daar pijnlijk en gevaarlijk.
Aangezien het Verloren Kind in de Grot zich niet bewust is van het verstrijken van de tijd, heeft hij / zij ook geen kennis van de groei; fysiek, mentaal en emotioneel, van de autonome persoonlijkheid die al wel in de wereld verblijft.
Voor zover het kind weet, is er nog steeds sprake van misbruik of gevaar of bedreigingen voor zijn / haar overleving.

Het verloren kind wil eerst weten: “Is er nu dan iemand voor mij? “ “Is er iemand die van me zal houden, voor me zal zorgen, in mijn behoeften zal voorzien, mij op de eerste plaats zal stellen boven alle anderen?” “Is er iemand die me zal uitdagen om te groeien en me zal ondersteunen bij het aangaan van die uitdagingen?” “Is er werkelijk iemand voor mij?”

 

De antwoorden moet van jou komen.

Van jij, die dit leest en zijn verloren kind wil thuis brengen.

“Wil je opkomen voor dit Kind en je eigen ziel naar huis brengen?

“Wil je dit Kind, jouw ziel, verwelkomen en in liefde omhelzen?”

Maar natuurlijk doe je dat, daarom ben je zo ook al zo ver gekomen……..

 

De volwassenen die verondersteld werden voor je zorgden als dat kleine kind dat je was, waren helaas juist degenen die je behoeften bedreigden of simpelweg negeerden.
En nu ben je gegroeid om al die eigenschappen van zorgzaamheid en liefde en bescherming van onschuld en vertrouwen en veiligheid op te nemen in jezelf, als jezelf, voor jezelf.
Die eigenschappen die jouw ziel nodig heeft om te kunnen helen, groeien en ontwikkelen.

Jij bent diegene geworden die je zo hard nodig had toen je zo jong was.
Jij scheidde je Ziel van de gebeurtenissen en situaties die zo bedreigend en schadelijk waren, zodat de heiligheid van jouw licht beschermd en bewaard zou worden.
Veilig voor verdere schade.
Je hebt het overleefd.

En behalve overleven, ben je geslaagd!
Je bent erin geslaagd de persoon te worden die voor zo’n tedere ziel als die van jezelf te zorgen.
Het is nu tijd om het verloren kind thuis te brengen.
Om weer heel te worden.
Om weer volledig te functioneren in je leven.

Welkom thuis❤️

Ik stuur je liefs

Danielle