Daniëlle

Blog

Vlog

In mijn werk geef ik mensen graag door wat ik zelf heb geleerd. Vanuit al mijn eigen ervaringen, fouten, moeilijkheden, problemen, zoektochten en kennis die ik heb opgedaan in mijn leven, heb ik mijn eigenwijsheid en werkwijze ontwikkeld.

Na jarenlang in grote organisaties te hebben gewerkt in het bedrijfsleven, waar ik alles heb geleerd over bedrijfsprocessen en het belang van samenwerking en het creëren van een positieve cultuur, ben ik mijn hart gaan volgen en aan het werk gegaan als coach en trainer. Ik heb directies, teams en vele mensen begeleid in het vergroten van effectiviteit en autonomie in zichzelf en in de samenwerking. Daarin werd mij al snel duidelijk dat mijn talent zit in het snel en haarscherp aanvoelen en op tafel krijgen van de oorzaken. Van dat wat mensen liever uit de weg gaan omdat het moeilijk is om te bespreken.  Door het combineren van de kern van diverse theorieën, vertaald in een aantal eenvoudige modellen die ik teken en uitleg, koppel ik de situatie waar men in vast zit aan een model, zodat snel zichtbaar wordt wat er nu gebeurt en zo ontstaat er inzicht en ruimte voor beweging; Transformatie en Alchemie.

Mijn leven heeft me uitgedaagd om keihard te werken aan mijn eigen proces van verwerking, heling en het bouwen aan een gezond zelfvertrouwen om de keuzes te durven maken die goed voor mij zijn, om volledig mezelf te zijn. Ik heb veel geleerd, gelezen en allerlei stappen gezet om te komen waar ik vandaag ben.

Mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid, in combinatie met de uitdagingen in mijn eigen leven hebben mij altijd aangezet om me te verbeteren, te verdiepen en te bekwamen in alles wat het leven en het menselijk systeem aangaat, vanuit alle hoeken en stromingen uit de hele wereld; psychologie, voedingsleer, genezing, spiritualiteit en meer.

Ik doceer, train, coach, inspireer, heel en werk met de energie om me heen en zet in wat er op dat moment nodig is.

Ik leer mensen wat ik zelf heb geleerd, zodat ook zij weer verder komen en op hun eigen wijze weer iets door kunnen geven.

De film: Pay it forward;

De film over Trevor die een aan alcohol verslaafde en labiele vader en moeder heeft. Hij krijgt een opdracht van zijn leraar: bedenk een manier om de wereld te verbeteren. Trevor bedenkt een plan, waarbij iedereen een goede daad moet doen voor drie mensen, die dat op hun beurt weer voor drie anderen moeten doen.
Dat is ook de reden dat ik mijn werk doe.
Ik wil net als Trevor mensen verder helpen, in verandering en hen wakker maken om hun bijdrage en kracht te zien. Want soms zie je zelf niet wat je nodig hebt en wat je kan en een ander wel. Zo helpen we elkaar, in het zien wat er nodig is en het helpen in aanbrengen van verandering en verbetering.
Betekenis geven aan jezelf, aan je leven en aan de wereld om je heen.

Vroeger als kind wilde ik graag engel worden. Vandaag kan ik zeggen dat me dat best een beetje is gelukt. Ik heb mijn eigen pijn en zware tijden omgezet in iets moois.

En dat geef ik nu weer door.

Dit is ook de reden dat ik Mastery ben begonnen.
Ik breng verschillende stromingen aan kennis en theorieën  in een begrijpelijke en toegankelijke vertaling van hoe je verbetering kunt aanbrengen, op welk vlak dan ook. Want dat is wat ik kan; systemen, patronen, structuren en mensen door zien, voelen en begrijpen, verbinden en verbeteren met een beetje goud.

Ik wil bijdragen om negativiteit op te ruimen en balans aan brengen zodat alles weer lichter wordt en gaat stromen, zoals het hoort en zoals het goed voelt.

Daarnaast wil ik een olievlek creëren, een platform van mensen die vanuit gezamenlijkheid, “eigen”-wijsheid en expertise bijdragen aan verbetering en ontwikkeling in deze wereld.

Pay it forward

– Calling all angels –

Daniëlle Stotijn