Mastery van het Hogere Zelf

Mastery of the Higher Self is de kunst van het leren luisteren naar dat deel van jou, dat je intuïtie, je ziel aanstuurt in dit leven. De kunst van het durven volgen van je eigen weg en het uitleven van je potentieel in de expressie en creatie van wie je werkelijk bent. Dat deel dat je aanspoort in het ervaren van kracht,geluk, genot, zingeving en het uitleven van je hoogst mogelijke potentieel, jouw unieke goud.

Je hogere zelf is je ziel verbonden met Spirit guides en de oneindige Source energie van Liefde, God, die door alles en iedereen stroomt en alles verbindt.

Er is niemand anders dan jij zelf die voor je ziel kan zorgen, verbonden kan zijn via intuïties emotie met je Hogere Zelf en je fysieke lichaam de hulpmiddelen kan geven.

Het is heel eenvoudig in deze fysieke wereld om afgeleid te worden door verlangens, worstelingen, gehechtheid aan het ego en materialistische dingen, die hun effect hebben op de algemene gezondheid van het fysieke lichaam. Dit is een kwestie de vrije wil die ieder mens heeft. Je moet kiezen om een verbinding met Spirit in een lichaam te zijn en niet, Alleen een lichaam met een persoonlijkheid, om op één lijn te komen met Source.

Ons Hogere Zelf heeft altijd het beste met ons voor, maar soms wordt het overstemd door de stem van het ego, van de persoonlijkheid, je Mind. Het ego houdt zich erg bezig met materiële zaken, succes en hoe anderen over ons denken. Maar het Hogere Zelf is daar niet in geïnteresseerd.

Je Hogere Zelf wil vooral dat je weet en dat je onthoudt dat je precies bent waar je hoort te zijn. De fouten die je hebt gemaakt, waren slechts lessen om je te brengen naar waar je hoort te zijn. Die fouten waren essentiële stappen en waren noodzakelijk.

Je Hogere Zelf wil dat je onthoudt dat het huidige moment het enige moment is dat je kunt veranderen. Het ego denkt vaak aan het verleden en wat daar is gebeurd. Het ego houdt ook nadenken over wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren. Maar op beide plaatsen kun je geen echte verandering maken in de realiteit, in het hier en nu. Je moet verder gaan. Je Hogere Zelf wil dat je onthoudt dat je alles in je hebt wat je nodig hebt. Leren over jezelf en je eigenwaarde is zo belangrijk voor je bewustzijn. Jij bent de enige echte rechter van je eigenwaarde.

Het ego is erg bezorgd over uiterlijkheden, het zoekt naar externe erkenning van anderen. Je zult nooit je ware doel bereiken als je constant probeert om anderen te behagen. Je Hogere Zelf wil dat je leiden door liefde en niet door angst. Het ego wordt geleid door angst. Het ego vreest niet genoeg te hebben en niet genoeg te zijn. De enige gids die je hogere zelf volgt, is liefde de emotie en energie van de hoogste frequentie. Het ego wordt geleid door angst de laagste van frequentie. Je Hogere Zelf wil dat je onthoudt dat onze veiligheid ligt in acceptatie, niet in controle. Als mens streven we naar veiligheid, dit betekent dat we het leven graag onder controle hebben, maar we kunnen echt niet alles beheersen, dus het leren meegaan met de stroom helpt ons meer te accepteren in plaats van te beheersen.

Vertrouw op het grotere plan, op je eigen weg.

Elke dag worstelen we met denken dat dingen een bepaalde manier moeten zijn in plaats van alleen de werkelijkheid te accepteren zoals die is. We zijn hier niet om anderen te beoordelen, we zijn hier om het beste te doen wat we kunnen in dit leven. Je missie, je doel, ligt al in je besloten wanneer jegeboren wordt. Dat is jouw individuele en unieke missie. Het is aan jou om die te vervullen en aan niemand anders. Je Hogere Zelf wil dat je onthoudt dat je geen oplossing nodig hebt. Je bent goed genoeg zoals je bent.

Spirituele groei komt niet door jezelf te verbeteren, het komt door jezelf te accepteren.

Wanneer je jezelf accepteert, beginnen ongezonde denkpatronen te verdwijnen. Wanneer je afstemt op de sturing van je Hogere Zelf, zulje je herinneren wat je ware doel is.

Opnieuw is zelfbewustzijn de sleutel!

Wanneer je afstemt op dat bewustzijn in jezelf en om je heen en verbinding maakt door naar binnen te gaan in Jezelf, ben je onderweg op jouw weg.

Meditatie

Ascentie

Heling