Mastery of the Mind

Mastery of the Mind is de kunst van het krijgen van bewustzijn over je gedachten en overtuigingen om deze positief te kunnen beïnvloeden.

 

De Mind in je systeem is opgebouwd uit alle gedachten en (geloofs)overtuigingen die je hebt verzameld in dit leven. En een overtuiging is niets meer dan een gedachte die je blijft denken, wat dan uiteindelijk een overtuiging wordt. Hoe sterker het denkpatroon, hoe sterker de overtuiging over jezelf, de wereld en de mensen om je heen. Als dit een positieve overtuiging is draagt deze bij aan de positieve frequentie van je totale systeem. Maar als dit een negatieve overtuiging is draagt deze bij aan de lage frequentie in je systeem. Je gedachten beïnvloeden je gevoel en emotie en beïnvloeden vervolgens je gedrag en je fysiek.

Negatieve energie in de vorm van gedachten en emoties of de gevolgen hiervan zoals conflicten of ziekte, die niet worden getransformeerd, worden opgeslagen en verdwijnen in het onderbewuste, waar ze niet zichtbaar of tastbaar zijn, maar wel voelbaar blijven in de vorm van spanning. Dit blokkeert vervolgens de energie in jezelf of de samenwerking.

In een systeem met negatieve gestagneerde energie, stoten de onderlinge elementen elkaar af en ontstaat er mogelijk zelfs destructie, in plaats van dat elementen met elkaar verbinden, ontwikkelen en groeien.
Verbinding en beweging is nodig voor de ontwikkeling in de creatie van het hoogst mogelijke potentieel dat in jou als mens besloten ligt.

 

Als we geboren worden ervaren we afhankelijkheid en kwetsbaarheid en een scheiding tussen mij en de ander. In de eerste helft van ons leven streven we naar het gevoel van veiligheid en liefde en ontwikkelen we een strategie om verbinding te maken met anderen om dit te kunnen krijgen. Onze Mind is het genie achter deze strategie en helpt ons om te kunnen gaan met de stress van de gevoelens van angst, ontevredenheid, onbegrip en onzekerheid. Deze strategie zetten we voort in ons leven, die hoort bij ons tot op een bepaald punt in ons leven wanneer verandering wordt gewenst of noodzakelijk wordt.

 

Je Mind is een genie. Uitermate goed in het identificeren van risico’s, in het berekenen van verliezen, in het wijzen op de verschillen in jouw wereld. Alles om je te beschermen. Om je te helpen overleven. Zonder je Mind zou je niet zijn waar je nu bent in je leven. Maar als je Mind de baas is, als je Mind achter het stuur zit en navigeert, heb je een erg lastige en veeleisende baas en levert dit spanning en stress op. Omdat de Mind nooit stopt, nóóit tevreden is en nóóit verzadigd is.

 

De Mind ziet altijd wat je niet bént, wat je niet hébt, of wat er mis kan gaan. Het is constant alert om gevaar te detecteren. En het vertelt je elke dag, de hele dag, wat je moet doen om dit te voorkomen. Wat je moet zijn. Wat je moet hebben. Wat je moet doen om te overleven. Omdat de Mind wordt gedreven, wordt gemotiveerd door angst, angst voor schaarste om te kunnen overleven. Je Mind laat je achter met het gevoel dat je of het nooit goed genoeg is.

 

Wanneer je ooit bent gebeten door een hond, zal je Mind deze herinnering opslaan en het gevoel van angst eraan verbinden (vastplakken). Wanneer de Mind de trigger ‘hond’ detecteert, start het programma ‘Angst’ in je lichaam, om onmiddellijke activering te eisen (bevel te geven ) om weg te rennen. Je Mind neemt je realiteit over, gebaseerd op je verleden, niet op deze (andere) hond.

 

Om je Mind en wat het je steeds vertelt te kunnen begrijpen, moet je eerst het programma begrijpen, dat de Mind gedurende je hele leven heeft opgebouwd om je ‘veiligheid’ te waarborgen.

 

Dit programma is de identiteit die we in onze vroege kinderjaren hebben aangenomen en die we in de loop van de jaren hebben gevormd. Door vallen en opstaan ​​kom je er achter, hoe het leven om jou heen werkt. Als ik dit doe, krijg ik dit. Als ik dit zeg, krijg ik dit.
Dit doen we allemaal om ons aan te passen aan en te voldoen aan de verwachtingen van ons gezin en de buitenwereld.
Het is in die vroege periode van je leven (0-7) waarin je delen van je Zelf hebt opgeofferd die op dat moment niet in je werkelijkheid en vooral niet in die van de ander pasten. We weerspiegelen wat we zien, horen en voelen in onze buitenwereld en vervolgens denken we dat we zo moeten zijn.

 

‘Spanning is wie je denkt dat je moet zijn…
Ontspanning is wie je bent…’
– Chinees gezegde

 

We laten delen van onszelf achter in de schaduw van ons bewustzijn en in plaats daarvan verzamelen we gedrag dat deze kenmerken, deze behoeften en emoties en dergelijke verbergt. Allemaal vanuit de angst, dat we geen liefde en zorg zouden ontvangen, dat we buiten de boot zouden vallen, dat we niet thuis zouden horen bij de mensen om ons heen, dat we ons niet verbonden zouden voelen als we niet iets anders laten zien dan dat we zijn.

 

De illusie van de Mind doet ons geloven, dat als we onszelf vergelijken (vereenzelvigen) met de buitenkant en onszelf vormen naar dat beeld, we zullen krijgen wat we nodig hebben en ons verbonden zullen voelen. Maar verbinding met anderen gebeurt niet door onszelf te vergelijken met anderen buiten ons. En het concept dat we ‘Zelf’ noemen is niets anders dan de persoonlijkheid, het zogenaamde ego, waarvan we hopen dat het geliefd en geaccepteerd wordt en dat de goedkeuring van de ander wegdraagt. Vervolgens raken we afgescheiden van ons Zelf. En zelfs nog verder verwijderd en afgesneden van onze emoties en behoeften. Zo ver soms.. dat we geen idee hebben hoe we daar ooit moeten komen. Geen idee hebben hoe we moeten voelen wie we zijn en wat we nodig hebben. Wat we écht willen. Omdat we hebben geleerd ons te concentreren op de uiterlijke wereld, niet op de interne wereld, op die wij zijn. We hebben niet geleerd te luisteren naar de taal van onze emoties, naar de taal van onze intuïtie, van onze ziel.

 

Waardoor we ons uiteindelijk afvragen waarom we niet gelukkig en ontevreden zijn.
We voelen ons onzeker, anders, niet op de juiste plaats, verkeerd begrepen, zelfs angstig.
De angst dat we niet goed genoeg zijn is een hardnekkig programma dat in bijna iedere Mind op de voorgrond of op de achtergrond draait.

 

In het proces van transformatie is Mastery the Mind de kunst om het oude programma te leren kennen, te herschrijven, emoties die stagneren te transmuteren en die delen van jezelf te integreren die je nodig hebt om jeZelf te zijn, heel, authentiek, gelukkig en gezond.

Reset –Reconnect- Recreate yourSelf

Mastery of the Mind – Controle the Mind programma

Mastery of the Body – Feed the Body programma

Mastery of the Body – Meditate and relaxation programma

Mastery of the Spirit / Higher Self – Energy Clearing programma

 

Transformatie coaching 1 op 1

Transformatie training op locatie en in een online groep

Reset weekend

Rewrite Your MIND (40 Million Bits/Second) - Dr. Bruce Lipton "It Takes 15 Minutes"

"It Takes 15 Minutes" The PSYCH-K Method - Dr. Bruce Lipton.

Geplaatst door Bruce H. Lipton, Ph.D op Zondag 28 april 2019

More information? Contact us!