Mastery of emotion

Mastery of Emotion is de kunst van het leren spreken van de taal van emotie, de taal van de ziel.

Angst … Woede … Schaamte….Eenzaamheid….Verdriet… Schuldgevoel…

Het zijn allemaal gidsen – met een belangrijke boodschap.

Als je stopt met weerstand bieden aan emoties, door ze te blokkeren en weg te stoppen en je Mind het oude programma af te laten draaien om ze te onderdrukken.

 

Als je stopt met verdedigen, ontkennen, bagatalliseren, omzeilen omdat deze emoties “niet fijn” zijn dan pas stop je met het bevestigen van de oude verhalen en overtuigingen over jezelf en de wereld om je heen.

 

Als je je bewust wordt van je eigen emoties.

 

Dan pas stop je met rond cirkelen in dezelfde situaties. Dan begrijp je je afweermechanisme en de behoefte aan steeds meer afleiding om de emotie mee af te dekken; een te veel aan werken, alcohol, drugs, winkelen, gamen of zelfs spiritueel vluchtgedrag. Het lijkt je tijdelijk af te leiden van de zwaarte van de emoties die uiteindelijk allemaal gaan over de angst dat we helemaal alleen zijn. Dan onstaat er een keuze om de lessen te leren en de boodschap te begrijpen die in het doorvoelen en door leven van de emoties zit.

 

De levenslessen die we allemaal te leren hebben en waar we allemaal pijn hebben gaan over de angst, schuld, schaamte dat we niet goed genoeg zijn zoals we zijn en daarom alleen achter zullen blijven.

De spanning, vermoeidheid en ziekte in je lichaam ontstaat door de lading aan negatieve emoties die zich vast zetten in je systeem en uiteindelijk in de cellen van je fysieke lichaam.

 

Je emoties spreken de taal van je ziel. Je emoties zullen je vertellen waarom ze zich blijven aandienen en volharden in het vragen van je aandacht voor verandering in de verbinding met jezelf en in de verbinding met alles en iedereen om je heen. Ze zullen je uiteindelijk lichter maken, als je de lage trilling emoties doorvoelt en het contrast en verlangen daar achter leert begrijpen, verlangen naar hoge trilling emoties, verwerk je oude pijn en laat je de angst uit het verleden en de angst voor de toekomst los. Kies voor de verbinding met jezelf door al je emoties te accepteren, oude pijn over delen van jezelf van vroeger te integreren en ervaar de verandering, de transformatie in je leven.

 

De emotie van Angst zou je kunnen zeggen:

 

“Als ik bang en hulpeloos ben, heb ik rust en aandacht en steun nodig en soms voed je me niet goed, soms laat je me achter op donkere plaatsen waar ik niets kan zien, trek je je terug in je illusionaire veiligheid daarbuiten”.

 

”Ik voel me bang omdat ik je nodig heb om me te omringen met je Moed als dingen moeilijk worden (onbekend zijn), dan kan ik ze het hoofd bieden en er krachtig doorheen komen”.

 

“Ik kan kwetsbaar zijn met dit gevoel, als ik weet dat er altijd en alleen liefde is, dat er van mij gehouden wordt”.

 

“Ik wil leren hoe ik van mezelf moet houden om ook van een ander te kunnen houden”.

 

Boosheid zou kunnen zeggen:

 

“Ik ben te lang weggezet, er is niet geluisterd naar mij, ik ben onbelangrijk en machteloos gemaakt en te lang gekleineerd!”.

 

“Je blijft me afsluiten en wegdraaien en ik ben het zat.”

 

“Ik ben belangrijk! Ik ben meer waard!”

 

“Ik wil gehoord worden, ik wil mezelf zijn, ik wil mijn kracht voelen”. “Hoor je me? Ik hou van mij! Stop ermee! Je vermoordt me van binnen”.

 

“Dit gevoel van Woede is niet verkeerd, ik wil gewoon uit deze kooi”. “Bevrijd mij, zie mij!”

 

Eenzaamheid kan zeggen:

 

”Het is goed dat ik kijk naar jou wanneer ik mijn eigen weg niet kan vinden en vergeet dat ik nooit alleen ben”.

 

“Ik weet dat ik mijn eigen verbinding met mezelf en met het Universum moet vinden”.

 

“ Maar zijn we dan toch niet allemaal Eén?”.

 

“Kan ik me veilig voelen bij mezelf, om mijn evenwicht terug te vinden in verbinding met anderen en met alles om me heen?

 

Onzekerheid zou kunnen zeggen:

 

“Ik heb geen idee wat ik aan het doen ben. Gisteren was ik er zo zeker van. Vandaag ben ik volledig verloren. Ik heb even steun nodig”.

 

“Open me alsjeblieft voor nieuwe ideeën”.

 

“Mijn controle mechanisme doet het niet en dat is goed omdat er nu een verandering kan komen die me naar iets groters brengt”.

 

“Ik sta helemaal open. Laat liefde binnen. Ik heb geen idee wat ik moet doen, maar ik vertrouw dat het goed komt”.

 

“Ik sta open voor nieuwe dingen, voor nieuwe mensen, voor nieuwe ervaringen maar ik vind het wel spannend”.

 

Deze emoties zijn een essentieel onderdeel van het mens-zijn en hoe we de contrasten in ons leven kunnen ervaren. Hen te ontkennen of te scheiden als “jij niet”, is om geen contact en sturing meer te hebben. Deze emoties zijn energieën, voertuigen naar een hoger bewustzijn over jezelf, naar de ziel, die je gidst in dit leven op de juiste weg.

 

Reset –Reconnect-RecreateyourSelf

Transformatie coaching 1 op 1

Transformatie training op locatie en in een online groep

Reset weekend

Finding Beauty in What's Broken

𝐊𝐢𝐧𝐭𝐬𝐮𝐠𝐢: 𝑛. 1. The Japanese art of repairing pottery with 24 karat gold. 2. A philosophy on life.

Geplaatst door AJ+ op Donderdag 5 april 2018

More information? Contact us!
Translate